Bireysel emeklilik nedir? Öncelikle bu konuda bir takım tanımlayıcı ifadelerde bulunalım.
Bireysel emeklilik, birçoğumuzun daha önce duyduğu; fakat tam olarak bilmediği bir kavram olarak dikkat çeker. Şimdi bu kavramı, ayrıntılarıyla beraber açığa kavuşturmaya çalışalım. Bireysel emeklilik, insanların emekli olmadan önce ellerindeki parayı tasarruf edip emeklilik dönemine saklaması olarak ifade edilebilir. Birçok kişi, emeklilik maaşının azlığından ve enflasyon karşısındaki acizliğinden şikâyetçidir. İşin ekonomik kısmına bakarsak gerçekten emekli maaşları ile enflasyon değerleri arasında ciddi bir fark söz konusudur. Bu durumda aldığınız zamlar bile yetersiz kalmaktadır. İşin ekonomik kısmı ile haşır neşir olmayan kişiler % 5 civarında bir zamdan haberdar olduklarında çok olumlu bir durum yaşandığını sanırlar. Hâlbuki bu zammın enflasyonla kıyaslanması gerekmektedir. Satın alma gücü paritesi düşüyorsa, alınan zammın pek fazla önemi kalmayacaktır. Bireysel emeklilik, işte bu noktada devreye girmektedir. İnsanlar, cüzi miktarda aldıkları emeklilik maaşlarından çok fazla faydalanamazlar, bireysel emeklilik ise kişilere kendi istekleri ve gelirleri doğrultusunda emekli olma hakkı sunar.
Bireysel emeklilik, ekonomik bir birikim hesabı olarak ifade edilebilir. Gelirinizin yüksek olduğu dönemlerde paranızın bir kısmını bireysel emeklilik hizmeti sunan firmalara verebilir, bu sayede kendi hesabınızda bir birikimin oluşmasını sağlayabilirsiniz, bir nevi kumbara hesabı da denilebilir.

Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında
Bes nedir? dendiği zaman ekonomistler ya da yatırımcılar, bu tanımlamayı farklı şekilde yapabilirler. Kısaca belirtmek gerekirse bes nedir sorusu, kişilerin ekonomik faaliyetlerine göre cevap bulabilir. Bes nedir? sorusuna verebileceğimiz bir diğer cevap da tüm insanlara emekli olma şansı sunan özel bir ekonomi sistemidir, olacaktır. Bu sistem sayesinde tüm insanlar, emekli olma fırsatı yakalarlar. Elbette bu sistemin de diğer sistemler gibi bir çeşit yaptırımları bulunmaktadır. Ekonomik faaliyetlerin birçoğunda 18 yaş sınırı aranmaktadır. Bireysel emeklilik sisteminden faydalanmak için de yatırımcının 18 yaşını doldurmuş olması gerekir. Ayrıca kişinin emekli unvanına erişebilmesi için aidatlarını, yani bir diğer adı ile katkı ödemelerini zamanında ve tam olarak yapması gerekir. En az 10 yıl boyunca katkı payı ödemesi yapan kişiler, taahhütten kurtulurlar ve emekli olma şansı kazanırlar. Emeklilik süresi ise genel anlamda 56 yaş sınırıdır. 56 yaşına gelen kişi, bireysel emeklilik sisteminden emekli olma imkânına kavuşur.
Ekonomide bes nedir? diye sorulduğu zaman yukarıda yer alan tanımlamaların hepsini kullanabilirsiniz. Az önce de bahsettiğimiz gibi bes nedir? sorusu için verilebilecek birçok özel cevap söz konusudur. Siz de bu sistemle ilgili araştırma yaptığınızda ya da bu sisteme katılım gösterdiğinizde kendinize uygun bir tanımlama yapabilirsiniz. Bes nedir? sorusu basit bir kavramı ifade etmektedir. Önemli olan tanımlamadan ziyade fonksiyonları ve özellikleridir; bu sebeple yukarıda yer alan fonksiyonları ve özellikleri bilmeniz, bireysel emeklilik sisteminden yararlanmanız açısından daha etkili olacaktır.


Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) Avantajları, Nedir, Amacı, Yeni Yasa, Haberler, Vergi İndirimi gibi konularda http://www.bireyselemekliliksistemi.co/ websayfasından bilgi edinebilirsiniz.

edit post

Comments

0 Response to 'Bireysel Emeklilik Sistemi'

Yorum Gönder