Film tutkunları için internetten film izlemek ve film incelemek artık çok kolay! Yeni çıkan yerli ve yabancı filmleri indirmeden tek part olarak HD versiyonlarda izleyebileceğiniz sinema sitesi: http://www.filmboxhd.net/ internetin film database servisi istediğiniz filmleri bu sitede kolayca bulabileceksiniz. Arayüz olarak şık tasarımıyla tam bir kullanıcı dostu. Sitede yer alan ve indirerek izleyebileceğiniz HD kalitesindeki filmlerin hepsi yüksek çözünürlüğü sayesinde film tutkunlarının vazgeçilmez adresi olacak. HD nedir öncelikle bu konuda bilgi sahibi olalım: High-Definition anlamında kullanılan yüksek tanımlamalı videolar veya yayınların televizyon ve aygıtları üzerindeki sunum farkıdır. Çözünürlükteki yüksek kalite farkını ortaya koyan bir özelliktir. HD ve Blu-ray denilen yüksek çözünürlüğe sahip film ve yayınlar izleyiciler tarafından en çok rağbet gören yayın içeriklerindendir. Özellikle yeni nesil film çekimlerinde kullanılan kameralar yüksek kalite üretebilmek için HD makinalarla çekilir, her hd film kamerasıyla çekilen filmlere biz hd film diyoruz. Esasen; Yüksek çözünürlüklü televizyonlarda ya da yüksek tanımlamalı televizyon dediğimiz tv ortamlarında bazı kanallarda hd filmler yayınlanmaktadır. Hatta buna en iyi örnek Türkiye Televizyon Kanalı TRT'nin HD yayına geçişiyle fark yaratmasını örnek verebiliriz. Göze hitap eden ve izleyiciyi kaliteye doyuran bir yayın standardıdır. Bilirsiniz belki, High-definition television denilen bu tabir, kısaca (HDTV olarakta bilinmektedir) geleneksel TV yayın standartlarından (PAL, SECAM, NTSC,...gibi formatlardan) daha yüksek çözünürlük sağlayan bir yayın standardı olan HD yayın ile televizyonlar çağ atlamışlardır.






HD yayınlanan filmler en az 720 pixel ile yayınlanmaktadır ve bu filmlerin ekran çözünürlük boyutu: 1280×720
Kaliteli yani Blu-ray formatına yakın filmlerin ideal çözünürlük oranları ise; 1920×1080 1080 i/p değerindedir. Sinema ve televizyon yaşadığımız çağın kültürel seyrini en çok etkileyen unsurlardandır, dolayısıyla artık insanlar özellikle çocuklar ve gençler televizyonlarda yayınlanan film ve diziler sayesinde hayatı öğrenme seyri içerisine giriyorlar. Smart yayın olarak nitelendirebileceğimiz HD sayesinde izlediğiniz filmlerden daha farlı zevler ve geridönüşler alacaksınız. Film unsurları içinde en önemli şeyler görsel öğelerin izleyiciye iletilmesi şartıdır, bu şart en ideal olarak yüksek çözünürlüğe sahip yayınlarla sağlanabilmektedir. Her yılın belli dönemlerinde Amerika'da özellikle HD Film Festivalleri bile düzenlenmektedir.HD Film Sitesinde yer alan filmlere site içeriği arama çubuğu sayesinde kolayca ulaşabileceksiniz. Çok sayıda filmi bir arada barındıran ve izleyicilerine sunan bu site sayesinde aradığınız filmleri rahatlıkla tek tuşla bulabileceksiniz. Şimdi sende siteye girip bir HD Film izle [ Film izle, Sinema izle, HD Film izle

Sitede ayrıca kategorize edilmiş bazı bölümlerde mevcut bu tür kolaylıklarla ziyaretçi hedeflediği film içeriğine daha rahat ulaşabiliyor. Sitede yer alan "Yeni Eklenenler", "En Çok İzlenenler", "En Çok Beğenilenler", ... gibi kategoriler mevcut. Türkçe dublaj ve Türkçe altyazılı HD film izlemek istiyorsanız size göre bir site!
edit post

Comments

0 Response to 'HD Film izlemek istiyorsaniz'

Yorum Gönder