Vaktimizi geçirmek, eğlenmek için ya da çocukların zihinsel gelişimlerini ve bilgisayar becerilerini desteklemek için oyun sitelerinde oyun oynamak oldukça yaygın bir alışkanlıktır. Bilgisayar oyunları oynayarak çocuklara görsel öğeler yöntemiyle birşeyler öğretilmesi, bilgi sağlanması amaçlanır.

Çocukların oynayabilecekleri oyunlar şiddetten uzak, kaliteli ve bilgi mimarisinin oturtulduğu oyunlardır. Günümüzde internet denildiğinde pek çok çocuğun algısında oyun canlanır. Oyun oynamak çocuklardan, gencine, yaşlısına pek çok yaş grubunun günlük vakit geçirip, eğlendiği bir tür internet kategorisidir. Oyuna verilen önem ve çocuklara duyulan ilgiden dolayı oyun siteleri de bir hayli artmış durumda. Bunlardan biri de http://hitoyunoyna.com/ sitesi. En hit yeni çıkmış güzel oyunların yer aldığı bu oyun sitesinde Ben10 oyunları, Pepee oyunları, 3D Oyunlar, Aksiyon - Macera Oyunları, Kız Oyunları, Zeka Oyunları, ... gibi farklı pek çok kategoride oyun vardır. Dünya'nın en güzel oyunlarını oynamak için bu siteyi ziyaret ederek siz de oyun oynayabilirsiniz. Komik ve eğitici pek çok oyunun yer aldığı bu sitede çok eğleneceksiniz.




Oyunlar genellikle browser tabanlı, Flash ya da diğer yazılımsal veya web tabanlı türlerde kodlanmış ürünlerdir. Bu tarz sitelerin daha çok tercih ettiği oyunlar Flash tasarımlı ya da PHP dilinde kodlanmış oyunlardır. Şiddet içermeyen eğitici nitelikteki en güzel oyunlar 3 boyutlu tasarlanmış flash oyunlar olarak kabul edilebilir. Genelde basit olarak tasarlanmış çocukların rahatlıkla oynayabileceği güzel oyunlardır. İnternet dışında kullandığımız oyun tabiriyle internet oyunları arasında anlamsal olarakta pek fark yoktur. Çünkü gerçek hayatta olan oyunlar da kurallara göre yürütülür. Her oyunun bir kuralı vardır. Normalde oyun dediğimizde algılanması gereken, zevk ve eğlence için yapılan işler akla gelir. İnternet oyunları da bu amaca hizmet eder, ideolojik simgelerin ifadesi olarak tasarlanmış pek çok oyun mevcuttur. Eğer hiç oyun oynamadıysanız, internette siz de şimdi oyun oynamalısınız! Becerinizi kanıtlamak istediğinizde kendi kategorinize yakın bir oyunu tercih edebilirsiniz. Örneğin, futbol ile alakalı bir oyunda daha fazla iş çıkarabilirsiniz.
Oyun Oyna, hit oyun oyna, Dünyanın en komik oyununu oyna
edit post

Comments

0 Response to 'Oyun Oyna, Hit Oyunlar'

Yorum Gönder